Spring naar de inhoud

EPC

Wanneer heb ik een EPC-attest nodig?

Ga je jouw woning of appartement verhuren of verkopen? Dan heb je een EPC-attest nodig. Van zodra je het pand te huur of te koop aanbiedt, moet je al over het document beschikken.

Bestel nu

Waarom heb ik een EPC nodig?

Met een EPC-attest kunnen kandidaat-kopers of -huurders de energiezuinigheid van woningen en appartementen inschatten en vergelijken. Zo weten ze welke energiebesparende ingrepen in de toekomst nodig zijn. Het energieverbruik wordt weergegeven met een getal. Hoe lager de score, hoe energiezuiniger de woning.

Hoe wordt een EPC opgemaakt?

Tijdens een huisbezoek inspecteren wij verschillende elementen in je woning. Zo gaan we kijken naar de kwaliteit van de gebouwschil (isolatie en schrijnwerk) en de energiezuinigheid van je sanitaire installaties. Ook ventilatie, verwarming en de aanwezigheid van energiezuinige technieken (zoals zonnepanelen), nemen we onder de loep. Vervolgens geven we de resultaten door aan de centrale databank van de overheid. Via deze applicatie wordt de EPC-score berekend. Je ontvangt het EPC-attest maximaal 10 dagen nadat het huisbezoek heeft plaatsgevonden.

Kan ik de opmaak van het EPC-attest voorbereiden?

Onze keurders baseren zich enkel op wat zichtbaar waarneembaar is, of wat officieel gestaafd kan worden door de verkoper/verhuurder. Leg daarom volgende stukken klaar voor de keuring:

Bestel nu

 

 

  • Plannen van de woning en/of het lastenboek
  • Gedetailleerde facturen van de uitgevoerde werken + technische documentatie van de gebruikte materialen
  • Werfverslagen of vorderingsstaten
  • As-built plan
  • Foto’s van tijdens het bouwproces.

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info

Nieuwsbrief