Spring naar de inhoud

Keuring hef- en hijswerktuigen

Veiligheid primeert, ook op de werkvloer. Daarom heb je als bedrijf de verplichting om hef- en hijswerktuigen regelmatig te laten controleren. Als erkend en geaccrediteerde EDTC (Externe Dienst voor Technische Controles), helpt ACA je graag verder met de keuring van je werktuigen.

Keuring indienstelling hef- en hijswerktuigen

Ga je jouw hef- en hijswerktuigen ten dienste stellen van je medewerkers? Dan moet er wettelijk gezien een grondige keuring van de werktuigen gebeuren. Deze verplichting geldt voor toestellen voor het heffen, hijsen en het verplaatsen van lasten of gewichten. Ook toestellen voor het vervoer van personen vallen onder deze verplichting.

Vraag keuring aan

Periodieke keuring van hef- en hijswerktuigen

Het gebruik van hef- en hijswerktuigen brengt de nodige risico’s met zich mee. Daarom moeten ze gedurende hun volledige gebruiksduur regelmatig geïnspecteerd worden. Afhankelijk van het type werktuig, gebeuren de keuringen driemaandelijks of jaarlijks.

Voor welke toestellen gebeurt de controle driemaandelijks?

Voor hef- en hijsmiddelen zoals hoogwerkers, kranen, rolbruggen, materiaal- of goederenliften, gebeurt de controle driemaandelijks.

Voor welke toestellen gebeurt de controle jaarlijks?

Autohefbruggen, antivalhulpmiddelen (ankerlijnen en leeflijnen) en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) worden jaarlijks gekeurd.

Vraag keuring aan

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info

Nieuwsbrief