Al 50 jaar garagebedrijf

Automotive Group is een garagebedrijf met verschillende West-Vlaamse vestigingen. Yvan Schacht, verantwoordelijke team naverkoop: “Bij Automotive Group verdelen en herstellen we zowel nieuwe modellen als tweedehandswagens van de merken Peugeot en Citroën. We zitten al een hele poos in deze business, want vorig jaar hebben we nog ons 50-jarig bestaan gevierd. Het bedrijf startte met één vestiging in Poperinge, en in de loop der jaren zijn er nog een aantal bijgekomen: eerst een in Ieper, daarna in Roeselare en ook nog in Waregem.”

Altijd vlotte samenwerking

“Het spreekt voor zich dat er in 50 jaar heel wat is veranderd. En hoe meer er verandert, met hoe meer wij rekening moeten houden. We zijn dan ook blij dat we voor onze keuringen samenwerken met ACA. Want in een garagebedrijf zijn er heel wat zaken die moeten worden gekeurd: hefbruggen, garagepoorten, ladders, elektrische installaties, …”

Enkel voordelen

“ACA ontzorgt ons volledig op het vlak van keuringen”, gaat Yvan Schacht verder. “Wij moeten ons van niets meer aantrekken, zij regelen alles.  Onze bruggen moeten bijvoorbeeld periodiek gekeurd worden. Dankzij ACA wordt de jaarlijkse afspraak daarvoor steeds correct ingepland zodat de keuring tijdig gebeurt. En dat zorgt uiteraard voor een enorme tijdsbesparing aan onze kant. Maar stel dat er toch iets extra moet worden opgevolgd of een nieuw toestel moet worden gekeurd, dan volstaat één telefoontje om alles geregeld te krijgen.”

“Op alle installaties betreffende hef- en hijswerktuigen die door ACA gekeurd worden, wordt een QR-code gekleefd. Wanneer je die code scant, kan je gemakkelijk zien wanneer de laatste keuring was. Dat is handig wanneer er controle is. We moeten niet meer zoeken naar het papieren keuringsbewijs, het kan eenvoudig online worden geraadpleegd.”

“Na een keuring hoeven we ook niet lang te wachten op het verslag. Dat wordt binnen de 24 uur na de keuring al digitaal doorgestuurd. ACA is voor ons een betrouwbare partner met wie de samenwerking altijd vlot verloopt. En ook niet onbelangrijk, ze bieden hun service aan voor een correcte prijs. De samenwerking tussen Automotive Group en ACA zal dus nog een hele tijd doorgaan. Want als het goed is, kan je er niet veel aan verbeteren”, besluit Yvan Schacht.