Allerhande bouwactiviteiten op hoogte

Philippe Hoornaert uit Staden is gespecialiseerd in allerhande bouwactiviteiten. “Onze klanten kloppen bij ons aan voor een hele resem aan werkzaamheden, gaande van isolatiewerken, dakwerken, renovatiewerken…”,verduidelijkt zaakvoerder Philippe Hoornaert.

“Uiteraard hebben wij voor al die werkzaamheden de nodige expertise in huis. Zo zijn we sinds 2005 gespecialiseerd in het industrieel isoleren van agrarische en industriële bedrijfsgebouwen, waar de temperatuur constant moet blijven. Daarbij aansluitend hebben we alle nodige kennis in huis voor het plaatsen van sandwich- en ecopanelen, alsook golfplaten. Een ander specialistenwerk waarvoor bij ons kan worden aangeklopt, is het verwijderen van asbest. Daarin hebben wij al jaren ervaring, dus wij kunnen asbest steeds veilig en efficiënt verwijderen.”

Hecht partnerschap

“Maar die veiligheid is natuurlijk niet alleen belangrijk bij het verwijderen van asbest”, gaat Philippe Hoornaert verder. “Ook het materiaal dat we gebruiken voor die werkzaamheden op hoogte – hijstoestellen, hoogwerkers, kettingen, riemen, harnassen, gordels … – moet voldoen aan alle eisen. Daarom is een tijdige keuring wettelijk verplicht. Daarvoor kloppen we aan bij ACA. Zij zorgen ervoor dat onze medewerkers steeds met een gerust hart aan de slag kunnen.”

Veel voordelen

“De samenwerking met ACA als keuringsorganisme zorgt voor heel wat voordelen”, vult Philippe Hoornaert aan. « Eerst en vooral hoeven wij geen rekening meer te houden met de verschillende keuringsintervallen van onze machines en PBM; want ACA plant de keuringen steeds tijdig en transparant voor ons in. Een overzicht daarvan kunnen we ook gemakkelijk terugvinden in het online portaal van ACA, waarop we – binnen de 24 u. na de keuring – verslagen kunnen consulteren en opvragen. Een andere manier waarop we gemakkelijk keuringsverslagen kunnen bekijken, is door de QR-code in te scannen die op de gekeurde toestellen wordt voorzien. Er is dus geen gedoe met papieren verslagen of opzoekingswerk in de mailbox. En zo besparen we heel wat tijd!”