HECHT PARTNERSCHAP VOOR KEURING PV-INSTALLATIES

Sonny Catelin, eco-DEGELEK


“Wanneer u een pv-installatie installeert, moet deze uiteraard gekeurd worden. De veranderende subsidieregelgeving heeft echter gezorgd voor een grote vraag naar zonnepanelen, waardoor een betrouwbare keuringspartner geen overbodige luxe is. Voor die ondersteuning kan u terecht bij ACA, nationaal erkend controle-organisme. Enkele jaren geleden zette eco-DEGELEK reeds die stap, wat vandaag resulteert in een hecht partnerschap.

GROTE EN KLEINE PV-INSTALLATIES

Eén van de bedrijven die samenwerkt met ACA voor de keuring en wettelijke controle van pv-installaties is eco-DEGELEK uit Heule. Sonny Catelin van eco-DEGELEK: “Wij zijn zowel actief op de residentiële markt als op de industriemarkt. We leveren en installeren installaties van verschillende groottes: gaande van kleine particuliere installaties van acht à tien panelen, tot grote mega-installaties van zo’n 9.000 panelen. En uiteraard voeren we ook alles uit dat daartussen zit.”

HECHT PARTNERSCHAP

“Voor de keuring en de opmaak van het keuringsverslag werken wij al een tijdje samen met ACA”, gaat Sonny Catelin verder. “Maar sinds een tweetal jaar is dat een hecht partnerschap. Door de veranderende subsidies was er vorig jaar een enorme vraag naar residentiële zonnepanelen. Wij hadden dus veel werk, maar konden steeds rekenen op ACA om ons te helpen. Ze hebben alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk installaties gekeurd en opgeleverd te krijgen.”

“Ook in juli van dit jaar volgt er een verandering in de subsidieregelgeving, maar dan voor de industriële markt. Opnieuw zullen er dus heel wat (grote) installaties gekeurd moeten worden, maar daarvoor ondervinden we nu al steun van ACA. Zo hebben ze beloofd om een tweetal weken vrij te houden in hun planning voor installaties die wij gekeurd moeten krijgen.”

OVERZICHTELIJK ONLINE PORTAAL

“Een belangrijke reden waarom wij destijds hebben gekozen voor ACA is door het online portaal waarmee ze werken”, vult Sonny Catelin aan. “Dat portaal is erg gebruiksvriendelijk en alle beschikbare informatie is steeds eenvoudig raadpleegbaar, zonder dat we daarvoor moeten mailen of telefoneren. En op die manier besparen we natuurlijk heel wat tijd.”

Maar de samenwerking biedt ook nog andere voordelen. ACA heeft er geen moeite mee om kort op de bal te plannen en we houden ook af en toe overleg over de planning. Op die manier kunnen we alles overlopen en bespreken wat goed of minder vlot verloopt. ACA houdt steeds rekening met die opmerkingen. Bovendien zijn ze erg duidelijk over wat ze van ons als installateurs verwachten. Wij weten hoe ze een bepaalde keuringssituatie aanpakken, dus wij kunnen daar op voorhand al rekening mee houden. En dat zorgt opnieuw voor tijdswinst”, besluit Sonny Catelin.

Bron: Elektricien, vakinformatie voor de elektro-installateur